Minkälainen sovellus sopii teidän tarpeisiinne?

Käymme aina asiakkaan kanssa lävitse, mitkä ovat tarpeet, haasteet ja mahdollisuudet, sekä pohdimme minkälainen ratkaisu olisi sopiva. Voimme toteuttaa sekä websovelluksia että mobiilisovelluksia, sekä kytkeä järjestelmiä yhteen rajapintojen kautta. Tarvittaessa voimme myös toteuttaa perinteisiä tietokoneisiin asennettavia ohjelmistoja.

Palvelut

Web-sovellusten kehitys

Websovelluksella tarkoitetaan tietojärjestelmää, jota käytetään verkkoselaimen kautta. Tämän sovellustyypin etuna on, ettei käyttäjän tarvitse asentaa tai päivittää mitään sovellusta henkilökohtaiseen laitteeseensa. Hyvin suunniteltu käyttöliittymä mahdollistaa sovelluksen käytön sekä tietokoneella, älypuhelimella että tabletilla.

Mobiilisovellusten kehitys

Mobiilisovellukset ladataan yleensä sovelluskaupoista ja asennetaan käyttäjän älylaitteeseen. Tällainen ns. natiivisovellus voi toimia myös ilman verkkoyhteyttä ja pystyy (käyttäjän luvalla) hyödyntämään laitteen ominaisuuksia, kuten kameraa, sijaintitietoa tai Bluetooth-yhteyttä. Push-viestien käyttö mahdollistaa käyttäjän huomion herättämisen. Yrityskäytössä mobiilisovellus on hyvä työväline liikkuville työntekijöille.

Konsultointi

Tarjoamme tukea sovelluksen hankintapäätökseen, suunnitteluun ja toteutuksen eri vaiheisiin.

Päätös kehittää sovellus, oli se sitten web-pohjainen tai mobiilisovellus, voi syntyä eri tavoin ja eri syistä. Ehkä tarkoitus on korvata olemassa oleva järjestelmä, ehkä halutaan innovoida ja mullistaa oman toimialan kilpailua.

Tekniikan puolesta sovellusten kehittäminen ei koskaan ole ollut yhtä helppoa kuin nyt. Hankkeen onnistunut läpivienti on kuitenkin edelleen haastavaa ja vaatii kunnon pohjatyön. Et varmasti alkaisi rakentamaan kerrostaloa ilman hyvää suunnitelmaa? Etkä myöskään lisäisi taloon uusia kerroksia varmistamatta, että perustus on mitoitettu kestämään niitä.

Mitä sovelluksen suunnittelu sitten pitää sisällään? Yritämme varmistaa kanssasi, että suunnittelemasi sovelluksen tai järjestelmän konsepti toimii liiketoiminnan ja prosessien kanssa ja että kohdeyleisön (käyttäjät/kuluttajat) odotukset ja vaatimukset täyttyvät. Suorittamalla esitutkimus sidosryhmien, kuten työntekijöiden, asiakkaiden, partnereiden yms. tarpeista ja toiveista tuottaa yleensä hyvää näkemystä edellä mainittuihin asiohin.

Jos päätätte ulkoistaa sovelluksen tai järjestelmän toteutuksen, esitutkimukseen ja pohjatyöhön investoitu työ maksaa itsensä takaisin tehokkaamman tarjouspyyntökierroksen ja tarjousten vertailun muodossa. Ohjelmiston toimittajan näkökulmasta oikean toteutustavan valinta ja luotettavan tarjouksen antaminen on sitä helpompaa, mitä paremmin tarjouspyynnön kohde on määritelty. Tilaajan taas on helpompaa vertailla tarjouksia keskenään, kun toimittajien tulkinnat ja oletukset eivät poikkea merkittävästi toisistaan.

Käyttämämme teknologia

Toteutamme web-sovelluksemme lähtökohtaisesti käyttäen PHP-ohjelmointikieltä ja Laravel-kehystä taustalla, ja React.js-kehystä käyttöliittymässä. Kaikki edellä mainitut teknologiat ovat ns. avoimen lähdekoodin ratkaisuja, joita ylläpidetään suurten kehittäjäyhteisöjen avulla. Olemme toteuttaneet sekä perinteisiä web-sovelluksia että nk. progressiivisia web-sovelluksia.

Backend-toteutuksemme valmistamme ajettavaksi Docker-virtualisoinnin avulla, jolloin ohjelmistot voidaan helposti asentaa erilaisiin palvelinympäristöihin. Tämän ansiosta palvelintarjoajaa on mahdollista vaihtaa nopeasti, eikä asiakas ole riippuvainen meidän tarjoamastamme hostingista.

Mobiilisovellukset toteutamme yleensä käyttäen C#-ohjelmointikieltä ja Xamarin-kehystä, jolla on sujuvaa luoda sekä Android- että iOS-laitteilla toimivat sovellukset.

Voimme myös kehittää perinteisiä Windows-koneisiin asennettavia ohjelmia, jolloin käytämme yleensä .NET-kehystä ja C#-ohjelmointikieltä.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Magnus Sundell
Toimitusjohtaja, myynti
contact@blb.fi
Puh. +358 50 322 0805

Jätä yhteydenottopyyntö